zonnig eindfeest sluit creatieve veldtocht olst wijhe af

Jan Dobberman en Hieronymus Haakmat, inmiddels goede bekenden van de basisschoolleerlingen, ontvingen de kinderen en hun ouders met een prachtig springerig lied. Het terrein vulde zich steeds meer met vrolijke stemmen en na een poosje werd iedereen naar het hoofdpodium geroepen. Tijd voor de Haka, beroemd strijdlied van rugbyploegen. Nog onder de indruk van de yell van de leider op het podium begonnen de kinderen eerst nog wat onwennig maar al gauw gingen alle remmen los en brulden ze ‘Ka…Ma….Te’ alsof er hele werelden te veroveren waren.

Dans en muziek

Lieflijker ging het eraan toe bij de IJsseldans. Met vloeiende bewegingen werden de weidsheid en het golven van de IJssel gesymboliseerd en de ernst waarmee dat gepaard ging was indrukwekkend. Inmiddels drongen de geluiden van violen, blaasinstrumenten en drums vanuit de muziektent door. Het kinderorkest maakte zich klaar voor hun optreden. Tijdens de muziekworkshop hadden ze kennis kunnen maken met een instrument en dat werd nu ten gehore gebracht. De dirigent van dienst voelde feilloos aan hoe dat aan te pakken en het resultaat was ernaar.

Er was nog veel meer te doen en te zien op deze zonovergoten middag en avond. Zo kon je met de tele-teken-machine in je eigen tekening komen te staan, was er een technologie-unit waarin je op meerdere computers simulaties kon uitvoeren en stond de boomgaardweide vol met kraampjes. Kraampjes waarin iedere school uitdrukking gaf aan het fenomeen De IJssel. Onderwatermonsters met namen als ‘Antennes Stekelstaartus Knoopanus’, hemelmeerminnen, gedichten en alles wat eigenlijk alleen kan ontspruiten uit de onbevangenheid van de kinderziel.

Gezamenlijk kunstwerk

Sluitstuk werd de onthulling van de grote werkstukken die ieder school had gemaakt, welke samen één kunstwerk vormden. Het eindschot van tien dagen creativiteit en inspanning. “Zo leuk om al die kinderen van verschillende scholen samen te zien”, zei iemand uit het publiek.

Rest nog een pluim voor de organisatie van ut Huus en Rijnbrink en de inzet van vrijwilligers van de Capellenborgh (leerlingen met het vak Dienstverlening & Product), het Informatiecentrum en de verkeersbegeleiders. Daardoor liep alles op rolletjes en was er geen wanklank te horen. Chapeau. Delen van werkstukken kun je nog bewonderen op het Holstohus en op Informatiecentrum IJssel Den Nul.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.