wijhese molen decor voor bijzondere schilderijen

Beeldend kunstenaar Peter ten Lohuis (1962) woont en werkt in Apeldoorn. Hij gebruikt jacquard geweven doek met klassieke patronen als zijn schilderdoek. Het doek is een onderdeel van zijn schilderij.

“Met olieverf probeer ik de verbinding te leggen tussen vroeger en nu. Hierbij verbind ik kleur, vorm en materiaal zoals ik mensen zou willen verbinden”, aldus Peter ten Lohuis. Van oorsprong is hij beeldhouwer en dat is terug te zien in zijn werk. Door het combineren van diverse materialen zoals het doek, de verf, papier en (blad)metalen zijn de werken soms eerder 2-dimensionale beeldhouwwerken.

Een bijzondere expositie, in een geheel eigen, unieke stijl. Samen met de soms sensuele vormen en de diepe kleuren van de olieverf, is het zeker de moeite waard om te gaan kijken. Galerie Brasserie 1703, aan de Molenbelt 5 in Wijhe, is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 10 uur ‘s ochtends en de toegang is vrij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.