wielercafe raalte wordt mix van wielerheroiek en gezelligheid

“Vorig jaar beleefden we de eerste editie van het Wielercafé. We kozen toen we voor een mix van mooie wielerverhalen en de gezelligheid van een café”, vertelt woordvoerder Johan Kiekebosch. “Met ons tweede Wielercafé willen we doorgaan op de ingeslagen weg.”

Het organiserende CRT heeft Michael Boogerd geprogrammeerd als centrale gast van de avond. Hij en presentator Bas Steman openen samen het Wielercafé, waarna ‘Boogie’ de rest van de avond Steman zal blijven bijstaan als zijn tafelheer. Als eersten schuiven dan Henri Dorgelo en Mathieu Hermans aan. Beiden zijn generatiegenoten en hebben mooie verhalen te vertellen over de grote ronden, met name de Tour en de Vuelta. De tweede gespreksronde wordt gevormd door twee Raalter wielercoryfeeën, Edwin Ophof en Jos Wolfkamp.

Kiekebosch over zijn twee plaatsgenoten: “Ze rijden tegenwoordig regelmatig tegen elkaar in het mastercircuit, en rijgen daar de successen aaneen. Dat staat garant voor mooie verhalen.” De spanning wordt verder opgebouwd als Léon van Bon en Gerben Löwik samen met Michael Boogerd terugblikken op hun gezamenlijke verleden bij de Raboploeg. Wielercafé Raalte sluit af met een gouden Olympische medaille. Die werd afgelopen zomer in Rio gewonnen door Elis Ligtlee op het spectaculaire discipline Keirin. Kiekebosch: “Ze neemt de medaille mee naar Raalte, wie weet kun je samen met haar en haar medaille op de foto.”

Kiekebosch praat vol vuur over het organiseren van het Wielercafé. “Het mooist is om te duiken in het wielerverleden van onze gasten. Je stuit dan op prachtige anekdotes. Wielrennen is bij uitstek een sport van tactiek en list. Vaak wint niet de sterkste, maar de slimste. Dat levert natuurlijk de mooiste verhalen op.”

Toch wil de CRT-woordvoerder graag een ander aspect van het Wielercafé benadrukken. “Het blijft niet bij wielerverhalen alleen. Voorop staat een gezellige cafésfeer. Onze huisband Stillus zorgt regelmatig voor een muzikaal intermezzo. Ze spelen al om 19.30 uur, als de deuren van het café worden geopend. Ook spelen we het spel Petje Op Petje Af.  Om in de stemming te blijven schenken we twee speciaalbieren: La Chouffe uit het wielergekke België en à Bloc, een wielerbiertje, vol met mineralen en vitaminen. Vanzelfsprekend is er ook gewoon bier, wijn en fris.”

Kiekebosch vertelt dat het goed loopt met de kaartverkoop. “Met nog ruim een week te gaan zijn de meeste kaarten al wel verkocht. Het wordt in ieder geval gezellig druk, maar er zijn nog kaartjes te koop. Op onze website wielercaferaalte.nl staan de voorverkoopadressen. Je kunt gokken en op de avond zelf nog een kaartje proberen te kopen, maar dan loop je wel een risico dat we uitverkocht zijn.”

Voor alle duidelijkheid wil Kiekebosch nog wat praktische zaken kwijt. “Het Wielercafé is zaterdag 18 maart in Vital Centre in Raalte. De gesprekken zijn van acht tot elf, het café opent al om half acht met muziek en sluit om middernacht.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.