wethouder betreurt sloop waardevol kunstwerk raalte

De gemeente heeft een overzicht van kunstwerken in de openbare ruimte waar ze zorg voor draagt. Dit kunstwerk was echter in particulier eigendom. Deze eigendommen staan niet op het overzicht.

Desalniettemin vindt de gemeente het jammer dat het werk nu is vernietigd. Wethouder Frank Niens reageert als volgt: “Wij betreuren het dat zo’n waardevol kunstwerk verloren is gegaan. We hechten veel waarde aan kunst in de openbare ruimte.”

De grond, waarop het voormalig postkantoor en het kunstwerk stonden, is door Post NL verkocht aan Koopman Vastgoed (eigenaar en ontwikkelende partij). De gemeente Raalte heeft het bestemmingsplan voor de grond gewijzigd in de bestemming wonen en er is een sloopmelding gedaan door Koopman Vastgoed voor het voormalige pand postkantoor Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.