Home / archiefcentraal / weer woningbouw in lierderholthuis

weer woningbouw in lierderholthuis

“Ondanks de moeilijke markt- en financieringsomstandigheden kan gesteld worden dat met dit plan is ingesprongen op de regionale behoefte aan betaalbare starterswoningen”, aldus William Derks van Novitijd, ontwikkelaar van dit plan. “Ook vanuit Zwolle, waar de marktprijzen aanzienlijk hoger liggen, is inmiddels belangstelling getoond.”

De woningen hebben een praktische indeling met volwaardige woon- en drie slaapkamers en een volledig ingerichte badkamer. Dit maakt de woning uitstekend geschikt voor starters. En door een badkamer en slaapkamer op de begane grond te situeren is de woning ook geschikt voor senioren.

Ook de gemeente is blij dat op deze uitbreidingslocatie weer wordt gebouwd. “Prettig kunnen wonen in onze gemeente, dat vinden wij belangrijk! Door in dit geval flexibel om te gaan met het bestemmingsplan werken we hier graag aan mee”, aldus burgemeester Dadema.
Tineke Jansen van Plaatselijk Belang is verheugd. “We zien in de kleine kernen dat voor jongeren onvoldoende passend woningaanbod is en zij zich noodgedwongen elders moeten vestigen. Dat heeft gevolgen voor de doorstroming en leefbaarheid in onze gemeenschap. Met deze bouwmogelijkheden worden meer (jonge) kopers enthousiast om in Lierderholthuis te komen wonen. We ontvangen deze ‘nieuwe’ inwoners dan ook met open armen.”

Lees ook

Koken voor Kerels in de Mozaïek

LEMELERVELD – Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de cursus Koken voor Kerels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.