voorbereidingen viering 40 jarig bestaan hoogerheyne in volle gang

De verenigingen die gebruik maken van de sporthal, badmintonclub Hoogerheyne, handbalvereniging HHZD, tafeltennisvereniging TTV Heino, Volleybalvereniging Hevo en zaalvoetbalvereniging RZH, presenteren wedstrijden/toernooien voor hun leden en gelegenheidsteams. De finales zijn gepland op zaterdagavond 27 mei en na afloop worden de festiviteiten afgesloten met een feestavond in sportcafé Time Out. Meedoen? Binnenkort worden flyers verspreid en posters opgehangen met meer info. Deelname aan meerdere takken van sport is mogelijk. Het Sportbedrijf Raalte houdt bovendien op donderdagmiddag 25 mei een ‘Spelen en Bewegen’-festijn voor alle basisscholen uit Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis.

Met de opening van Hoogerheyne ging destijds een grote wens van sportend Heino in vervulling. Tot dat moment waren de zaalsporters in Heino aangewezen op de kleine gymzaal aan de Haarstraat, op accommodaties buiten het dorp en in een ver verleden zelfs op de voormalige brandweerkazerne aan de Dorpsstraat. Gelijktijdig met deze ingebruikname vond de opening plaats van sporthalrestaurant Time Out met als toenmalige beheerders (de huidige exploitanten) Ben en Diny Huurenkamp. In 1993 nam het gemeentebestuur van Heino het besluit de gymzaal aan de Haarstraat niet te renoveren en uit te breiden, maar tot nieuwbouw van een spelzaal naast en tegen sporthal Hoogerheyne over te gaan. Voor ouderengroepen kwam er ruimte om overdag sportief aan de slag te gaan.

Onderzoek

Na de samenvoeging van de gemeenten Heino en Raalte kwam, mede vanwege kostenbesparingen, de permanente aanwezigheid van een beheerder voor sporthal en spelzaal te vervallen. De verenigingen droegen daarop zelf jarenlang mede zorg voor het beheer van de accommodatie. Inmiddels is die taak overgenomen door het Sportbedrijf Raalte. Enkele jaren terug is door de gemeente veel geld geïnvesteerd in onderhoud, modernisering en energiebesparing van de accommodatie zodat deze weer jaren mee kan ten dienste van de sport in Heino. Anno 2017 loopt een onderzoek naar de haalbaarheid van de huidige juridische constructie van sporthal Hoogerheyne. Zo wordt erover gedacht om de spelzaal volledig over te dragen aan een geprivatiseerde vorm. “Voor sportend Heino is de aanwezigheid en het voortbestaan  van Hoogerheyne allang geen discussiepunt meer en ook het 50- jarig bestaan zal zeker gehaald worden”, zo stellen de organisatoren van de jubileumfestiviteiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.