victor droste niet van plan voor rechter te verschijnen

Dat meldt RTV Oost.

Terroristische organisatie
Droste wordt, net als negen andere Nederlanders, verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en de voorbereiding van terroristische misdrijven. De Heetenaar moet op 23 maart voor de rechter verschijnen in Rotterdam. Komt hij niet opdagen, dan wordt de zaak wel gewoon behandeld.

“Ik heb niks misdaan”
“Ik ben niet van plan om voor de rechter te verschijnen, dat kunnen ze op hun buik schrijven”, laat hij in een reactie op het bericht weten. “Ik heb niks misdaan. Heel simpel.”

Droste wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en de voorbereiding van terroristische misdrijven. “Ik ben aangeklaagd voor een aantal zaken, waaronder het dragen van een vuurwapen. Waarschijnlijk bedoelen ze het voorbereiden van explosieven om mensen mee te doden en het volgen van training.”

Vuurwapenbezit
“Ik vind het allemaal maar vaag. Ik heb de politie ook een berichtje gestuurd,” vervolgt Droste. “Waar ik me ook over verbaas is het vuurwapenbezit. Zonder vuurwapen ben je hier een schaap dat in coma ligt te wachten op een wolf.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.