veldtocht olst wijhe van start tien dagen kunst en cultuur

Bij de Veldtocht zijn alle basisscholen in de gemeente betrokken. Daarom was het ook niet vreemd dat de aftrap plaatsvond op één van die scholen: de Sint Aloysiusschool. Middels live theater door theatergezelschap Fraiseur en een algemene aankondiging door Lian Kolkman van medeorganisator ut Huus werd hier het startsein gegeven.

Fraiseur speelde een klein stukje van haar voorstelling die zij voor alle groep 3 tot en met 8 zal spelen tijdens de Veldtocht. Alle kinderen op de Sint Aloysiusschool waren bij de opening aanwezig en zaten geboeid toe te kijken van begin tot eind. Zo maakten ze alvast kennis met Hieronymus Haakmat, die een hoofdrol speelt in dit stuk. En die was best spannend.

Naast het stukje theater verteld Lian Kolkman in het algemeen nog het een en ander over de Veldtocht Olst-Wijhe. Vervolgens werd gezamenlijk het startsein gegeven. “We wensen alle kinderen enorm veel plezier”, aldus Lian Kolkman.

Voor iedereen

De Veldtocht Olst-Wijhe duurt tot en met vrijdag 24 maart. Gedurende het evenement zijn er volop workshops die te maken hebben met kunst en/of cultuur. Dat gebeurt op school, maar ook op openbare plekken zodat iedereen mee kan doen. Op de laatste dag wordt het geheel afgesloten met een spetterend eindfeest bij Infocentrum IJssel in Den Nul. Daar zijn ook vele resultaten van scholieren te bewonderen.Ook hier mag iedereen bij zijn, mits ze zich even hebben aangemeld.

Voor meer informatie – ook over aanmelden voor het eindfeest – kun je kijken op staging2.uthuus.nl/veldtocht.html

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.