veldtocht laat holstohus bruisen van creatieve activiteiten

Onder bezielende leiding van balletmeester Benno Hübner stonden kinderen in het ‘danshuus’ te swingen met hun buurvrouw, oma, vader of moeder. Een heuse IJsseldans werd aangeleerd. Bewegen als een rivier en springen als een steen die in de IJssel plonst. Vol enthousiasme gingen kinderen en volwassen op in het samenspel van muziek en dans.

Van sok tot knuffel of slinger
Een bevlogen Leonne Bogaert van ‘Stof en Spul’ leerde kinderen naald en draad te hanteren. Evenals cliënten van Overkempe maakten de kinderen de meest bijzondere sokkencreaties. Deze prachtige kunstwerken krijgen allemaal een plek aan de sokkenslinger die alsmaar uitdijend de benedenverdieping van het Holstohus siert. Een sokkenslinger als prachtig symbool van creatieve verbinding.

Bij de Wereldwinkel leerden kinderen en volwassen van Nico van Kan hoe ze een stuk ruw speksteen kunnen omtoveren tot een waar kunstwerkje. Met raspen, vijlen en schuren en bovenal een hoop geduld ontstonden prachtige kettinghangers die men vol trots om de nek hing. Het zwepende ritme van djembé trommelaars geeft het geheel een prachtig Afrikaans ambiance.

Programma
Ook de rest van de week vinden er in het kader van de culturele Veldtocht nog gratis workshops plaats in Olst en Wijhe. Van maandag tot woensdag zit Leonne Bogaert van 13.30 tot 16.30 uur klaar in het Holstohus om met jong en oud originele sokkencreaties te maken. Op donderdag 23 maart is ze aanwezig van 10.00 tot 13.00 uur. Op woensdag 22 maart is iedereen tussen 14.00 en 17.00 uur welkom bij Overkempe aan de Koekoeksweg te Olst voor een workshop in de metaal-, hout- of papierwerkplaats, of in de bakkerij.

Bij Gaav aan de Langstraat in Wijhe geeft Yvonne Schouten van De Tekenpraktijk op woensdagmiddag 22 maart tussen 14.30 en 16.00 uur workshops ‘Fantasiedier’ en ‘Papierpraat’ voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Voor mensen met een verstandelijke beperking verzorgt Elsemieke van Els, van dansschool Elle dansé op woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een speciale dansles in het SPOC te Wijhe.

Eindfeest
Tot slot wordt de Veldtocht afgesloten met een groot eindfeest bij Infocentrum Den Nul op vrijdag 24 maart. Ook dit evenement is voor iedereen toegankelijk. Hier moet je wel een gratis kaartje voor regelen via staging2.uthuus.nl/veldtocht.html

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.