Home / archiefcentraal / tunnel onder n348 tussen raalte en ommen kan er komen

tunnel onder n348 tussen raalte en ommen kan er komen

Dat meldt RTV Oost.

De tunnel komt halverwege de bestaande gelijkvloerse kruisingen van de provinciale weg met de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg bij Dalmsholte. Die kruisingen worden opgeheven.

Bezwaar

Een agrarisch bedrijf aan de Achterveldsweg maakte bezwaar tegen de gekozen plek voor de tunnel. Die plek zou alleen maar een compromis zijn tussen voorstanders van een tunnel bij de Dalmsholterdijk en voorstanders van een tunnel bij de Achterveldsweg. Het agrarische bedrijf zal voortaan veel meer moeite moeten doen om zijn gronden aan de andere zijde van de N348 te bereiken.

Volgens de gemeente Ommen zorgt de nu gekozen locatie voor de meest verkeersveilige oplossing. Het nadeel van omrijden naar de tunnel wordt zo ook het meest verdeeld onder de omwonenden. De raad vindt die oplossing aanvaardbaar. Het bedrijf kan altijd nog een zogenoemde planschadeclaim indienen bij de gemeente om de schade door het omrijden te verhalen.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.