tunnel onder n348 tussen raalte en ommen kan er komen

Dat meldt RTV Oost.

De tunnel komt halverwege de bestaande gelijkvloerse kruisingen van de provinciale weg met de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg bij Dalmsholte. Die kruisingen worden opgeheven.

Bezwaar

Een agrarisch bedrijf aan de Achterveldsweg maakte bezwaar tegen de gekozen plek voor de tunnel. Die plek zou alleen maar een compromis zijn tussen voorstanders van een tunnel bij de Dalmsholterdijk en voorstanders van een tunnel bij de Achterveldsweg. Het agrarische bedrijf zal voortaan veel meer moeite moeten doen om zijn gronden aan de andere zijde van de N348 te bereiken.

Volgens de gemeente Ommen zorgt de nu gekozen locatie voor de meest verkeersveilige oplossing. Het nadeel van omrijden naar de tunnel wordt zo ook het meest verdeeld onder de omwonenden. De raad vindt die oplossing aanvaardbaar. Het bedrijf kan altijd nog een zogenoemde planschadeclaim indienen bij de gemeente om de schade door het omrijden te verhalen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.