tip van energieloket salland eerst isoleren dan zelf opwekken

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Om na te denken over energieverbruik is het wellicht goed eerst een analyse te maken van waarover we het precies hebben. Energieverbruik tast het milieu aan. Maar dat is zo lange termijn, daar lopen velen van ons niet zo warm voor.  Gelukkig trekken steeds meer mensen zich wél wat van dat argument aan. Laten we de rest overhalen met en financieel aspect: energie besparen scheelt je in de portemonnee. Je vaste woonlasten zijn enerzijds huur of hypotheek, anderzijds je energielast. Hoe mooi kan het zijn dat energiedeel van de vaste lasten vast omlaag te halen. Dat merk je iedere maand in de portemonnee.

Laatste stap in de analyse: laat ik de lasten dalen met zonnepanelen of door minder te verbruiken? Begin met dat laatste. Als je minder verbruikt, heb je immers minder panelen nodig. Minder verbruik kan ook tot hoger wooncomfort leiden.

Hoger wooncomfort door minder energie te verbruiken? De verwarming een graadje lager is toch helemaal geen comfort? Onze energievakmannen stellen daarom voor eerst goed te isoleren. In een huis dat de warmte vasthoudt, is het een stuk prettiger wonen. Stel je voor: dat ene hoekje waar je nooit zo lekker zit vanwege de koude trek. Als je die koude trek oplost, scheelt je dat energieverbruik, en verhoogt dat je comfort.

Gratis energiescan
Woningeigenaren kunnen een gratis energiescan krijgen als ze serieuze plannen hebben het energiegebruik terug te dringen. Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.