stamtafel vrienden van dalfsen over vliegroutes boven vechtdal

In Overijssel is de afgelopen weken grote onrust ontstaan over de vliegroutes naar Lelystad. Gevreesd wordt dat vliegtuigen straks met enige regelmaat tussen de 900 en 2.000 meter over de het Vechtdal vliegen.

Verschillende partijen stelden naar aanleiding van die onrust vragen aan de staatssecretaris. “We gaan de eerder gemaakte spelregels niet veranderen”, verzekerde Dijksma. “Vliegtuigen die straks over Overijssel naar Lelystad Airport vliegen, komen niet onder de 2 kilometer hoogte. Alleen bij hoge uitzondering zal dat gebeuren.” Die toezegging deed staatssecretaris Sharon Dijksma op 25-2-2017 in de Tweede Kamer. Kunnen wij vertrouwen op de toezegging van deze staatsecretaris? En wat betekent trouwens ‘bij hoge uitzondering’?

De heren Jan Rooijakkers en Hadriaan van Nes informeren de aanwezigen over deze kwestie en de ondernomen en te ondernemen acties.

Hadriaan van Nes is verkeersvlieger van beroep en tevens een prominent zweefvlieger en lid van de zweefvliegclub in Lemelerveld. Hij is initiatiefnemer van de actie, die sinds begin 2016 ook is opgepakt door Jan Rooijakkers, gemeenteraadslid voor D66 in Dalfsen. Beide heren zitten in de Kerngroep ‘Luchtruim Overijssel’, die de activiteiten coördineert.

De Stamtafel begint om 14.00 uur in de soosruimte van de Trefkoele+. Om circa 16.00 uur wordt de middag afgesloten.

Een kopje koffie wordt u aangeboden door De Vrienden van Dalfsen.

Kijk voor meer informatie op: staging2.hoogoverijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.