sprokkelaars opnieuw op de planken tijdens mpf lemelerveld

Elf jaar geleden stond Niels mede aan de basis van het jubileumlied van de Sprokkelaars. En vorig jaar ging hij opnieuw met maat Pettrik Neppelenbroek aan de slag. “Als basis hebben we een Duits nummer gebruikt: ‘Jetzt ist der Teufel los’ van Tobee. Paste qua refrein ook prima. ‘Wij zijn de Sprokkelaars’, heeft net zoveel lettergrepen.”

Pettrik vond zichzelf als zanger tekort schieten en vandaar dat Tobias de Groot, Bjorn Cents, Rob Westemeijer en Niels, allemaal enthousiaste carnavalsvierders, het nummer uiteindelijk met hun vieren in zouden zingen. “In de studio van Martin Sterken. Via Henk Klein Horsman uit Lemele, onze vaste geluidsman, en Martin Dams kwamen we daar terecht. Op aandringen van Martin Dams hebben we het nummer zelfs twee keer opgenomen. Een keer als Sprokkellied 5.5 en een keer als universeel carnavalsnummer: ‘Tante Toos’. Ja, je weet maar nooit, voor hetzelfde geld hadden ze het nummer tot in Limburg mee gezongen.”

Wat Niels op dat moment nog niet wist, was dat hij wat later gevraagd zou worden als Prins der Sprokkelaars. Een enorme eer voor de enthousiaste carnavalist. “Uiteindelijk hebben we ‘Tante Toos’ wat minder gebruikt tijdens het feest, maar het Sprokkellied 5.5 is elk dagdeel wel een keer gezongen in onze residentie Reimink. Maar twee keer met mij, omdat ik te druk was als prins.” En aangezien ze via Menno Muis van het MPF elf jaar geleden ook al op het feest stonden, besloot Henk Klein Horsman maar gewoon opnieuw de stoute schoenen aan te trekken en het MPF voor een optreden te benaderen. “Daar waren ze ook enthousiast. Helemaal nadat Menno ons nummer had gehoord.”

En nu mogen ze dus weer. Waarschijnlijk wordt het wel weer moed indrinken voor het gezelschap. Niels, als onderdeel van DJ-team Het Einde, inmiddels ook wel wat gewend, denkt dat hij nu wat minder zenuwachtig zal zijn dan de eerste keer. “Toen stonden we met een bonzend hart voor de deur van het podium om daar op te treden voor zes-, zevenduizend mensen. Maar het ging goed. Het ging zelfs heel goed. Maar dat wil niet zeggen dat het iets normaals is. We vinden dit echt een enorme eer.”

MPF
Het Mega Piraten Festijn keert op vrijdag 31 maart na jaren weer terug in Lemelerveld. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jan Smit tot Bökkers, van Jannes tot Ronnie Ruysdael, van Jan Keizer en Anny Schilder tot Harten 10. Zelfs plaatselijke carnavalsvereniging de Sprokkelaars verzorgt een optreden. De tent zal verrijzen op het plaatselijke evenemententerrein. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis.

Programma
Jan Smit, Jannes, Gebroeders Ko, Django Wagner, Peter Beense, Koos Alberts, Snollebollekes, Belinda Kinnaer, Bökkers, Ancora, Marianne Weber, Helemaal Hollands, Harten 10, Stad en Land, John de Bever, Lesley Williams, Sieneke, John West, Lange Frans, Henk Dissel, Stef Ekkel, Jan Keizer en Anny Schilder, René Schuurmans, Frank van Etten, Ronnie Ruysdael, Gino Graus, Jacques Herb en CV de Sprokkelaars.

Voorverkoop
Kaarten (vanaf 22,50 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café-Zaal Reimink in Lemelerveld, Eetcafé de Droadnagel in Haarle,Café de Japperij in Staphorst, De Smulbaai in Heino, CD Hal in Ruinen, Café de Schoenmaker in Luttenberg, Nico de Graaf in Nieuwleusen, Expert in Raalte, Café ’n Esch in Den Ham, Café Vossenhol in Daarlerveen en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kan je ook kaarten reserveren via Paylogic.nl en staging2.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur. Zie verder staging2.megapiratenfestijn.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.