smeekens verlengt met twee jaar bij lottonl jumbo

Smeekens veroverde in 2014 olympisch zilver op ‘zijn’ afstand, de 500 meter. De twee daaropvolgende jaren wist hij mede door een rugblessure geen internationale hoofdprijs te pakken, maar een maand geleden sloeg hij toe. Bij de WK afstanden in Gangneung claimde hij het goud en daarmee een van de zes wereldtitels die Team LottoNL-Jumbo opeiste.

Smeekens werkt al sinds 2009 samen met succescoach Jac Orie. “Jan is een professional, zowel op de ijsbaan als daarnaast. Hij leverde in Korea een unieke prestatie door als eerste Nederlander ooit de wereldtitel op de 500 meter te winnen en ik ben dan ook zeer blij dat hij de komende 2 jaren deel zal blijven uitmaken van de ploeg’’, reageerde de Haagse coach. ,,We gaan we het komende jaar keihard werken om in het olympisch seizoen een nóg hoger niveau te bereiken.”

De wereldkampioen zelf is uiteraard ook content dat hij de samenwerking met Orie en diens ploeg nog minimaal 2 jaar kan voortzetten. ,,Met de WK-titel is het ultieme bewijs geleverd dat ik bij Team LottoNL-Jumbo op de goede plek zit. Er zit een heel goede dynamiek in de ploeg’’, sprak Smeekens, die een contract voor een jaar tekende met een optie voor nog een jaar.

“Het afgelopen seizoen heb ik erg hard gewerkt om terug te komen. Vervolgens heb ik in de trainingen er zelfs nog wat bovenop kunnen doen, hetgeen resulteerde in prachtige resultaten. Voor komend seizoen is het doel uiteraard de Olympische Spelen. Ik ga er alles aan doen om op diezelfde baan weer een toprace af te leveren.”

Met de contractverlenging van Smeekens is de mannentak van Team LottoNL-Jumbo rond. Voor het seizoen 2017/2018 zal deze bestaan uit veelvoudig wereldkampioen en 3-voudig olympisch kampioen Sven Kramer, 2-voudig wereldkampioen Kjeld Nuis, wereldkampioen 500m Jan Smeekens, wereldkampioen ploegachtervolging Douwe de Vries, vice-wereldkampioen allround Patrick Roest, wereldkampioen junioren Chris Huizinga, voormalig vice-wereldkampioen sprint Hein Otterspeer en Gerben Jorritsma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.