scherpie hoe nu verder

Al de eerste nachten na woensdag 15 maart lag Scherpie wild te dromen en daarin vroeg hij zich af: hoe nu verder?

Wat betekent een VOC-kabinet vraagt Scherpie zich af. Is dit een kabinet waar de kapitein al wijn drinkend en sigaren rokend met mooie vrouwen in het vooronder zit te regeren en waar de schipper in de cafés GroenLinks leden ronselt om het vuile werk te doen?

Hoe zou het beleid van een kabinet Rutte, Pechtold, Klaver en Buma er uit gaan zien? Ja Scherpie praat over een vier partijenkabinet, want prominent PvdA-er Plasterk gaat volgens de Volkskrant met alle negen gekozen Tweede Kamer-leden van de PvdA over naar GroenLinks. Dit sluit volgens Scherpie aan bij de wens van Amsterdammer Rob Oudkerk, de politicus met kennis van afwerkplekken. “Afwerken met die partij”, hoorde Scherpie hem zeggen.

Scherpie ziet het al voor zich: D66 heeft scholen met als leerstof “vroegtijdige levensbeëindiging” binnengehaald.
GroenLinks krijgt voortgang agrarische bedrijven in de portefeuille. Hier is veeteelt verboden en mag alleen op echt vlees lijkend kunstvlees gefabriceerd worden. Binnen een jaar na de formatie zal volgens Scherpie, Dalfsenaar Maurits von Martels, de partij van de boeren, met zijn ter zake kundig verstand een crisis veroorzaken.

Scherpie schrok wakker toen hij verkenner Schippers in korte broek met verkennersstok en padvindershoed door het Laarbos richting Ada’s Hoeve zag lopen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.