round table toernooi voor tien goede doelen

“Vooral sport en cultuur zijn bij de keuze belangrijk geweest, plus dat het lokaal of regionaal moet zijn als dat even kan. De tien geselecteerde goede doelen krijgen overigens geen contant geld, maar we steunen ze met materialen en middelen waar grote behoefte aan is. Deze materialen proberen wij zelf weer tegen scherpe prijzen in te kopen, waardoor je nog meer mooie spullen kunt afleveren”, zo zegt Michel Rabelink, één van de organisatoren namens serviceclub Round Table 151 in Raalte. Dat ‘nog meer’ wil wat zeggen, want bij voorgaande toernooien varieerde de opbrengst van ruim 20.000 euro tot zelfs meer dan 30.000 euro. “En we hanteren een anti-strijkstokbeleid, want er moet zoveel mogelijk overblijven om goed besteed te kunnen worden.”

Speciaal shirt
Naast sponsoring zorgen twee speciale activiteiten voor de meeste inkomsten. Dat is uiteraard het grote voetbaltoernooi zelf, waarbij tussen de dertig en veertig teams (zeven tegen zeven met doelman) op halve (kunstgras)velden aan de slag gaan. “Zo’n team betaalt 350 euro inschrijvingskosten. Daarvoor krijgen ze dan onder meer een speciaal shirt bedrukt met de eigen teamnaam, maar ook een lunchpakket en enkele consumptiebonnen. We zijn nog maar net begonnen, maar de eerste twintig teams hebben zich nu al aangemeld. Daaronder bijvoorbeeld een team van de gemeente Raalte. Twee jaar geleden deden burgemeester Dadema en wethouder Wagemans lekker mee. Het niveau? Dat varieert van mensen die nog nooit gevoetbald hebben, daarom spelen we op halve velden, tot teams die aardig een balletje kunnen trappen. Het zijn vooral mannen, maar vrouwen zijn ook welkom. Een goede sfeer is het allerbelangrijkste, maar als het richting de finales gaat, wordt het vaak toch spannender. Er is dan ook een heel grote bokaal te winnen. Omdat de jeugdscheidsrechters van Rohda één van de goede doelen zijn, levert die club ook de scheidsrechters.”

Eigen netwerk
De veiling van een groot aantal kavels door veilingmeester Frank Overweg is de tweede grote inkomstenbron. “Dan kan er op van alles en nog wat geboden worden. Van kappersbonnen tot een overnachting in De Zwaan tijdens Stöppelhaene en van een tablet van Azerty tot een bezoek aan het dak van de silo’s van Booijink. We halen die kavels uit ons eigen netwerk, dat scheelt flink in de kosten. De veiling begint rond zes uur die zaterdagmiddag in de tent op het Rohda-terrein. De bierkraan staat dan al een tijdje open. Dat werkt erg stimulerend op het bieden, hebben we gemerkt. Veilingmeester Frank Overweg speelt daar heel handig op in. Ik weet dat een keertje iemand 20 euro bood om bij Booijink omhoog te mogen. Tikte Frank prompt af op 20 euro en wees meteen negen anderen rond de bieder aan die voor hetzelfde bedrag mee omhoog mochten. Dat gaf flink wat hilariteit maar het spekte de kas dus met tien keer 20 euro.”

Foodtrucks
De sponsorpakketten zorgen samen met de bijdrage van hoofdsponsor Nijboer Interieur & Design in Mariënheem ook nog voor een stevige bijdrage aan het verwachte resultaat. “Ook dat loopt goed. Alle leden van onze Round Table, een echte serviceclub en geen netwerkclub, werken daar hard aan mee”, zo zegt Rabelink die samen met Ronald Wobben, Ludo Wijnhout en Sjoerd Jansen voor de organisatie zaterdag 17 juni tekent. “Zet er nog bij dat iedereen welkom is. We hebben een dj die voor een feestelijke sfeer zorgt tot laat op de avond. Sommigen duiken daarna nog de cafés in Raalte in. Op speciaal verzoek van sommige gasten die wel eens wat anders dan friet of frikandellen wilden, regelen we enkele foodtrucks met lekkere hapjes.”

Meer info en aanmelding van teams en sponsors via voetbal@rt151.nl.

“Vooral sport en cultuur zijn bij de keuze belangrijk geweest, plus dat het lokaal of regionaal moet zijn als dat even kan. De tien geselecteerde goede doelen krijgen overigens geen contant geld, maar we steunen ze met materialen en middelen waar grote behoefte aan is. Deze materialen proberen wij zelf weer tegen scherpe prijzen in te kopen, waardoor je nog meer mooie spullen kunt afleveren”, zo zegt Michel Rabelink, één van de organisatoren namens serviceclub Round Table 151 in Raalte. Dat ‘nog meer’ wil wat zeggen, want bij voorgaande toernooien varieerde de opbrengst van ruim 20.000 euro tot zelfs meer dan 30.000 euro. “En we hanteren een anti-strijkstokbeleid, want er moet zoveel mogelijk overblijven om goed besteed te kunnen worden.”

 

Speciaal shirt

Naast sponsoring zorgen twee speciale activiteiten voor de meeste inkomsten. Dat is uiteraard het grote voetbaltoernooi zelf, waarbij tussen de dertig en veertig teams (zeven tegen zeven met doelman) op halve (kunstgras)velden aan de slag gaan. “Zo’n team betaalt 350 euro inschrijvingskosten. Daarvoor krijgen ze dan onder meer een speciaal shirt bedrukt met de eigen teamnaam, maar ook een lunchpakket en enkele consumptiebonnen. We zijn nog maar net begonnen, maar de eerste twintig teams hebben zich nu al aangemeld. Daaronder bijvoorbeeld een team van de gemeente Raalte. Twee jaar geleden deden burgemeester Dadema en wethouder Wagemans lekker mee. Het niveau? Dat varieert van mensen die nog nooit gevoetbald hebben, daarom spelen we op halve velden, tot teams die aardig een balletje kunnen trappen. Het zijn vooral mannen, maar vrouwen zijn ook welkom. Een goede sfeer is het allerbelangrijkste, maar als het richting de finales gaat, wordt het vaak toch spannender. Er is dan ook een heel grote bokaal te winnen. Omdat de jeugdscheidsrechters van Rohda één van de goede doelen zijn, levert die club ook de scheidsrechters.”

 

Eigen netwerk

De veiling van een groot aantal kavels door veilingmeester Frank Overweg is de tweede grote inkomstenbron. “Dan kan er op van alles en nog wat geboden worden. Van kappersbonnen tot een overnachting in De Zwaan tijdens Stöppelhaene en van een tablet van Azerty tot een bezoek aan het dak van de silo’s van Booijink. We halen die kavels uit ons eigen netwerk, dat scheelt flink in de kosten. De veiling begint rond zes uur die zaterdagmiddag in de tent op het Rohda-terrein. De bierkraan staat dan al een tijdje open. Dat werkt erg stimulerend op het bieden, hebben we gemerkt. Veilingmeester Frank Overweg speelt daar heel handig op in. Ik weet dat een keertje iemand 20 euro bood om bij Booijink omhoog te mogen. Tikte Frank prompt af op 20 euro en wees meteen negen anderen rond de bieder aan die voor hetzelfde bedrag mee omhoog mochten. Dat gaf flink wat hilariteit maar het spekte de kas dus met tien keer 20 euro.”

 

Foodtrucks

De sponsorpakketten zorgen samen met de bijdrage van hoofdsponsor Nijboer Interieur & Design in Mariënheem ook nog voor een stevige bijdrage aan het verwachte resultaat. “Ook dat loopt goed. Alle leden van onze Round Table, een echte serviceclub en geen netwerkclub, werken daar hard aan mee”, zo zegt Rabelink die samen met Ronald Wobben, Ludo Wijnhout en Sjoerd Jansen voor de organisatie zaterdag 17 juni tekent. “Zet er nog bij dat iedereen welkom is. We hebben een dj die voor een feestelijke sfeer zorgt tot laat op de avond. Sommigen duiken daarna nog de cafés in Raalte in. Op speciaal verzoek van sommige gasten die wel eens wat anders dan friet of frikandellen wilden, regelen we enkele foodtrucks met lekkere hapjes.”

 

Meer info en aanmelding van teams en sponsors via voetbal@rt151.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.