rick treinreizen te gek voor woorden

Zelf reis ik heel soms met de trein. Heel heel soms. En altijd als ik het doe, heb ik er vreselijk veel spijt van. Mijn trein is altijd te laat. Of heel vol. Of heel vies. Schone, lege treinen die op tijd rijden bestaan niet. In ieder geval niet in mijn wereld. Bovendien, en dat is nog het gekke, is het veel duurder dan autorijden. De grote vraag is: waarom doen mensen dat dan?

Mijn beste vriend heeft jarenlang iedere dag met de trein gereisd. Niet omdat hij het leuk vond om dagelijks zweetoksels te ruiken op het traject Raalte – Ommen, maar omdat meneer geen rijbewijs had. Hij kon niet anders. Toen hij zich steeds vaker vreemd begon te gedragen, hebben we met onze volledige vriendengroep hem gedwongen zijn rijbewijs te halen.

Zijn vriendin vertelde ons bijvoorbeeld dat hij iedere avond, voordat hij naast haar plaatsnam op de bank, aan haar vroeg: is deze plek bezet? En eenmaal op de bank begon hij omhoog te kijken. Er was niets te zien, maar hij zocht dan naar een Metro-krantje. Maar het meest irritante was toch wel dat hij altijd als hij een fluitje hoorde, heel hard begon te rennen naar de dichtstbijzijnde deur.

Nee, nadat ik mijn vriend bijna heb zien ontsporen, ben ik ervan overtuigd geraakt dat dat hele treinreizen voor een mens helemaal niet goed is. Wat dat betreft zijn die prijsstijgingen misschien toch zo gek nog niet. Maak het maar gewoon onbetaalbaar, dan stopt die gekkigheid vanzelf.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.