rick geluk

Samen met mijn vrouw was ik afgelopen weekend bij de voorstelling ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers. Geen cabaret, geen zweverige onzin over de zin van het leven, maar een leuke avond waarbij Guido de wetenschappelijke kant van geluk met een knipoog belicht. Ik was al gelukkig, maar ging nóg gelukkiger de zaal uit.

De masterclass was eigenlijk een feest van herkenning. Zoals het verhaal over zijn neefje die de terugweg naar huis het leukste vond na een dagje Efteling omdat hij toen voorin mocht zitten. Toen ik eens een vakantieweek lang allerlei dure uitjes met mijn kinderen had gedaan, zeiden ze doodleuk dat ze flesjesvoetbal op het veldje voor het huis het allerleukste vonden van de hele vakantie.  

Is geluk dan niet te koop? Zeker wel. En volgens Guido kan geld ook wel degelijk gelukkig maken. Als je het maar op de juiste manier uitgeeft. Spullen kopen maakt bijvoorbeeld niet gelukkig. Wel eventjes, maar niet op lange termijn, want je went aan die nieuwe auto en die nieuwe led-tv. Het idee erachter is dat herinneringen sterker zijn dan spullen. Geef je geld dus uit aan belevenissen!

En hij heeft gelijk. Ik denk met plezier terug aan uitjes en vakanties, maar nooit meer aan die nieuwe videorecorder die ik in 1994 kocht. Mijn vrouw en ik besloten ter plekke om vaker leuke uitjes te doen. Met dank aan Guido. Die overigens wel iets te lang naar mijn vrouw bleef kijken toen we hem een boekje lieten signeren. Maar vooruit, als hem dat gelukkig maakt, vergeef ik hem dat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.