recordaantal deelnemers bij negentiende editie survivalrun wesepe

“En dat is opnieuw een record. Ons streven was dat aantal volgend jaar bij twintigste editie te bereiken. Maar dat we nu al zover zijn, is mooi meegenomen. Toch een bewijs dat we het goed doen en organisatorisch de boel goed op de rit hebben. Volgend jaar mikken we op nog meer lopers. Organisatorisch kunnen we het aan. We hebben nog ruimte bij de starttijden van de recreanten. De laatste start hebben we nu al met een kwartiertje verlengd.”

Na achttien jaargangen gaat het nog steeds goed met het groots opgezette sportevenement met de start en finish in de dorpskern. De deelnemers, onder wie 700 wedstrijdlopers, junioren en senioren opgedeeld in verschillende categorieën, aangevuld met een grote groep recreanten, werken zich weer in het zweet om de hindernistrajecten van 5 en 7 kilometer goed door te komen. “Het goede gevoel als je over de finish komt, is met geen pen te beschrijven”, weet Wiggerman.

Kick
De Wesepenaar heeft in de achterliggende jaren op verschillende fronten een stevige steen bijgedragen aan het op de kaart zetten van de survivalsport in Nederland. Door de komst van de survivalgroep in 1992 in Wesepe en de jaarlijks terugkerende Schildersbedrijf Wolters Survival Run in zijn woonplaats zijn ook Salland en wijde omgeving besmet met het virus. Omdat Wiggerman de 50 is gepasseerd neemt hij deel aan wedstrijden in de veteranenklasse. De drang om te presteren is echter nog steeds aanwezig. “Jongere lopers achter je houden, geeft een geweldige kick”, stelt hij. “Nee, in Wesepe doe ik niet mee. Samen met zo’n 170 vrijwilligers ben ik veel te druk om de run in goede banen te leiden. Alles moet tip top voor elkaar zijn. Niets mag er misgaan. En dan moet zelf ook je handen laten wapperen. Maar van onze survivalgroep doet wel een aantal leden mee.”

‘Safety first’
Diezelfde leden zijn samen met de mensen van het Stichtingsbestuur al een aantal zaterdagen druk in de weer met de opbouw van de in totaal 47 hindernissen. Voor een goede doorstroming van de lopers wordt een aantal obstakels zelfs in vier- of achtvoud opgezet. Wiggerman: “We beschikken al enige jaren over een groep mensen die goede knopen kan leggen. Safety first, dat is ook de eis van de Nederlandse Survival Bond. Er is in de achterliggende jaren nog nooit echt een touw geknapt, waarbij de veiligheid van de deelnemers in het geding kwam. Ja, natuurlijk gaat wel eens een knoop los. Maar dat is gemakkelijk en gauw genoeg te herstellen”.

Op de vraag of alle hindernissen door de deelnemers goed te nemen zijn, antwoordt Wiggerman dat de moeilijkste obstakels in het wedstrijdparcours van 7 kilometer staan opgesteld. “Bij hindernissen met korte touwen komt het aan op sterke armkracht. Bij de lange touwen is het slingeren van touw naar touw heel erg zwaar. Hindernissen die dicht bij elkaar staan opgesteld vergen ook een behoorlijke krachtsinspanning.”

Start en finish
De start is op het erf van de familie Niemeijer aan de Ds. Kreikenlaan en de finish op het kerkplein bij de horecagelegenheid het Wapen van Wesepe. De wedstrijdlopers starten vanaf 10.00 uur. De recreanten beginnen groepsgewijs rond de klok van twaalf uur in de middag. De laatste groep start om 15.15 uur. Voor de wedstrijdlopers zijn per categorie drie prijzen te winnen. De recreanten ontvangen allemaal bij doorkomst van de finish een medaille. Voor de allerjongste deelnemertjes tot 8 jaar is er om 14.30 uur een ini-mini-run. Het publiek kan met de fiets het parcours en de verrichtingen van de sporters volgen. Bij de openbare basisschool en spelzaal ‘Nieuwe Coers’ is voldoende douche-en kleedgelegenheid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.