Home / archiefcentraal / raalte wil effecten armoede bij jongeren beter bestrijden

raalte wil effecten armoede bij jongeren beter bestrijden

De voltallige raad stelde het ontwikkelen van zo’n format onlangs voor aan het college middels een motie. Gevraagd werd de jaarlijkse bijdrage van 111.000 euro, toegezegd door staatssecretaris Klijnsma, te oormerken voor de kansarme jeugd van 0 tot 18 jaar in Raalte die te maken hebben met een achterstand ten gevolge van armoede.

Dat geld zou vervolgens moeten worden gebruikt voor het ontwikkelen van een format voor onderwijsbegeleiding en sociale integratie. Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland dient hierbij als voorbeeld. 

Hoewel er al tal van voorzieningen in Raalte zijn om deze jongeren te helpen, ontbreekt er volgens de raadsfracties samenhang. Juist die samenhang waarbij alle betrokken partijen ,waaronder zeker ook het onderwijs, nauw samenerken, zou op dit dossier noodzakelijk zijn.

Wethouder Van Loevezijn herkende zich in de problematiek en stemde in met het voorstel. In juli zal hij het format voorleggen aan de raad, met een plan van uitwerking waarbij ook de inventarisatie die reeds gedaan is onder ketenpartners en jongeren of waar die nog moet plaatst vinden betrokken zal worden.

Lees ook

‘Na afloop moest ik altijd even rustig bijkomen’

Sientje Hulsman na bijna 30 jaar gestopt als uitvaartverzorgster van Begrafenisvereniging Luttenberg LUTTENBERG – Bijna …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.