raalte moet assen volgen en landbouwgif met glyfosaat verbieden

Zeer recentelijk heeft de gemeente Assen aangegeven het gebruik glyfosaathoudend landbouwgif niet meer toe te willen staan op gronden die door die gemeente worden verhuurd of verpacht, ondanks hevig verzet uit de landbouwsector.

De Kort vindt dat Raalte dit ook moet doen. “Gezien de overduidelijke gevaren die aan het gebruik van dit vergif verbonden zijn, verzoek ik u het voorbeeld van de gemeente Assen te volgen”, schrijft hij aan de raad.

Hij verzoekt dit onderwerp in ieder geval te bespreken in een openbare raadsvergadering. “En het besluit hierover niet achteloos over te laten aan b&w. De welwillende houding van uw voorzitter inzake het gifgebruik in de leliënteelt, zoals we vorige week konden vernemen, doet me namelijk het ergste vrezen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.