Home / archiefcentraal / raalte houdt infoavond over vliegroute lelystad airport

raalte houdt infoavond over vliegroute lelystad airport

De avond wordt gehouden in overleg met de Plaatselijk Belangen Luttenberg en Heino. Inwoners van Luttenberg en Heino en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de zorg die de gemeenten in Overijssel hebben over de aanvliegroutes van Lelystad Airport. De gemeente Raalte wil samen met de gemeenten Dalfsen, Steenwijkerland en Hellendoorn dat er een alternatieve aanvliegroute wordt onderzocht, zodat de vliegtuigen op een hogere hoogte blijven vliegen.

Luchtvaartdeskundige
Op de informatieavond licht wethouder Wout Wagemans het collegestandpunt van de gemeente Raalte toe. Alexander ter Kuile, inwoner van Haarle en luchtvaartdeskundige, adviseert de Overijsselse gemeenten bij dit dossier. Hij geeft op 29 maart een toelichting over het probleem van de aanvliegroute boven het Vechtdal en Salland en zal ook het alternatief schetsen waar de gemeenten op willen inzetten. Na de presentatie van de heer Ter Kuile is er ruimte voor het stellen van vragen.

Lees ook

Hans Kamphuis tijdelijk wethouder Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is aangewezen als tijdelijke vervanger …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.