raalte dringt aan op maatregelen tegen vliegroutes boven salland

Wethouder Wout Wagenmans: “De uitbreiding van luchthaven Lelystad is een goede ontwikkeling voor de economie van Oost-Nederland en de regio Zwolle, maar we moeten ook waken voor ons eigen leefklimaat.”

De zorg bestaat eruit dat als het drukker wordt in het luchtruim, de vliegtuigen niet op 2 kilometer hoogte zullen vliegen, maar op een lagere hoogte tot 800 meter. Ook zouden ze in een wachtpatroon boven het Vechtdal en Salland kunnen circuleren. Dit geeft aanzienlijk meer overlast voor mens en natuur. Daarom pleiten de Overijsselse gemeenten en de provincie Overijssel voor een andere verdeling van vliegtuigen in het luchtruim. Hierdoor komen vliegtuigen op een hogere hoogte te vliegen en worden de gevolgen voor de leefomgeving beperkt.

De staatssecretaris heeft in de Tweede Kamer aangegeven dat vliegtuigen boven Overijssel alleen bij hoge uitzondering onder de 6000 voet (bijna 2 kilometer hoogte) zullen komen. De daling wordt pas ingezet vanaf Hasselt. Wagenmans: ‘Ik ben blij met de toezegging van de Staatssecretaris, maar dat neemt niet weg dat wij als lokale overheid de risico’s op overlast willen minimaliseren.’

Informatiebijeenkomst

Om ook de inwoners van Luttenberg en Heino hierover goed te informeren organiseert de gemeente Raalte in overleg met de Plaatselijke Belangen een informatiebijeenkomst eind maart/begin april 2017. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.