poll onze regio in de kamer

Von Martels pleitte voor ‘meer boerenverstand in de Kamer’. Dat statement – in combinatie met andere factoren – leverde hem genoeg voorkeursstemmen op om dat boerenverstand zelf in te zetten in Den Haag. Maar samen met Malik Azmani is hij ook direct de enige uit de regio’s Vechtdal en Salland samen. En dat heeft gevolgen.

Want hoewel politici het zelf misschien niet snel zullen toegeven, spreekt het voor zich dat door deze minimale spreiding de agendapunten ook met name op de Randstad gericht zijn. Toch kan het met dit systeem maar op één manier veranderen: door massaal op regionale kandidaten te stemmen. Maar dat doen we blijkbaar ook niet.

Daar vragen we ons af of ‘we’ het wel als een probleem zien. Onze stelling luidt daarom: ‘De regio is niet voldoende vertegenwoordigd in de Tweede Kamer’.

[poll id=173]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.