plaatselijk belang lemele hield jaarlijkse ledenvergadering

Voorzitter Gerrit Jan Hallink heette iedereen van harte welkom en presenteerde met een fotoverslag enkele belangrijke activiteiten van het afgelopen jaar, zoals afvalcontainer voor snoeiafval, verwijderen graffiti onder het viaduct, snelheidsmaatregelen, woonavond, ouderenuitje op de Lemelerberg, koffie/ontmoetingsochtenden, collegebezoek met rondgang langs drie bedrijven  en presentaties van enkele verenigingen, de NL Doet dag waar samen met burgemeester  Mark Boumans een stuk bos is gekapt, waardoor het uitzicht vanaf de berg weer mooier is geworden. Het  vrijgekomen hout is geveild.

Vervolgens werd  Hermien Baarslag bedankt voor het feit dat zij acht jaar lang met veel inzet en op positieve wijze de functie van secretaris heeft vervuld. Hermien wordt per 1 mei opgevolgd door Giselle Ras. Na het bespreken van de jaarcijfers, de bevindingen van de kascontrolecommissie en de vernieuwde statuten en huishoudelijk reglement, kreeg wethouder Ko Scheele het woord. Enkele onderwerpen die hij, mede naar aanleiding van vragen van de aanwezigen,behandelde  waren: de bibliotheek in Lemele, het Nieuwe Noaberschap, Glasvezel, het voortbestaan van de Oud Hollandse markten, de aanvliegroutes Lelystad, huurwoningen in Lemele, de zorg , de verhoging van de OZB en de  afvalinzameling.

Na de pauze werden de aanwezigen in 18 groepen verdeeld en werd de Lemeler P(u)B Quiz gehouden. Dit waren 50 vragen over Lemele. Bijvoorbeeld: Wanneer werd Lemele voor het eerst genoemd in de geschiedenis?  Hoeveel huurwoningen zijn er in Lemele? Wanneer is de Imminkhoeve opgericht? Na afloop werden de antwoorden besproken terwijl enkele leden van het PB-bestuur de antwoordenstrookjes nakeken. Twee groepen scoorden 32 goede antwoorden. Zij kregen als prijs voor deze prestatie een aantal consumptiemunten .

Plaatselijk Belang Lemele kijkt terug op een geslaagde en gevarieerde avond met een goede opkomst. Tot slot: zoals ook in de vergadering is gezegd: het PB-bestuur vergadert elke eerste dinsdag van de maand in de Schakel. Je bent dan, mits vooraf gemeld bij de secretaris, van harte welkom met je vragen en suggesties.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.