pianotalenten geven bijzonder optreden in wijhe

Vele vrijwilligers zorgden mede voor het welslagen van dit jaarlijkse evenement. Het publiek genoot van het afwisselende programma. De leerlingen – jong en oud, beginners en gevorderden – speelden solo een zelfgekozen pianostuk. Er werd ook 4- tot 8-handig gespeeld op één en twee piano’s. De aanwezigen genoten van de Bluegrass Fiddlers, een zes-handig pianonummer.

Ook cursisten van de improvisatiegroep lieten van zich horen; met onder meer een eigen arrangement van Hotel California (voor piano en zang), waar het publiek ademloos naar luisterde. Verder werden er virtuoze, melancholische nocturnes van Chopin en Grieg vertolkt en werd er muziek gespeeld van o.a. Bach, Mozart, Einaudi, Haydn, Mendelssohn en Haydn. Ook luisterde het publiek geboeid naar de pianoversie van Conquest of Paradise van Vangelis.

Vertederend was het kinderkoortje De Ringtones, dat zelfs een Arabisch liedje had ingestudeerd. Daarbij werden ze ondersteund door Rami Mershed, een Syrische muzikant die in intermezzi solo optrad met zang en aoud (Syrische gitaar). Hasan Kaddour uit Olst liet het publiek kennismaken met snarenspel op een saz (Syrische luit).

Het concert werd afgesloten met een lied wat door alle aanwezigen werd meegezongen: Hé ga je mee want ik weet een hele mooie wereld: niets is van jou of van mij, alles is vrij!

Rianne werd na afloop persoonlijk bedankt door een enthousiaste burgemeester Van Strien, die deze avond ook aanwezig was namens het college van B&W.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.