pec zwolle fans bekladden weg bij olst wijhe in aanloop naar ijsselderby

Maar vrijdag, nog 48 uur voordat de strijd ontbrandt, werd het eerste wapengekletter toch zichtbaar in de vorm van bekladdingen op de IJsseldijk tussen Olst/Wijhe en Deventer. 

Dat meldt RTV Oost.

De eerste prikacties werden uitgedeeld door fans van PEC Zwolle. Op de IJsseldijk tussen Olst-Wijhe en Deventer werden wegbewijzering, plaatsnaamborden en asfalt voorzien van de nodige tags en graffiti.

Wilhelminabrug
Verder dan de grens met Deventer kwamen de Zwolse supporters nog niet. Bij de vorige editie durfden blauwvingers het nog aan om de Wilhelminaburg in Deventer blauw te schilderen. Op veel bijval kon die actie niet rekenen. De gemeente Deventer was not amused, omdat het veel geld kostte om de verf te verwijderen.

Ook ditmaal liet de gemeente Deventer er geen gras over groeien. Buurtbeheerbedrijf Cambio uit Deventer kreeg meteen opdracht om de bekladdingen aan de gemeentegrens schoon te maken.

Rotonde Olst
De bekladdingen van verkeersborden op de rotonde tussen de Rijksstraatweg en Kneu in Olst trok ook al de aandacht. In dit geval van de provincie Overijssel, die de borden laat vervangen en het wegdek zal laten reinigen. De schade wordt begroot op een paar honderd euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.