opschoonacties in olst en den nul

Bianka Smit-Kiezebrink is de initiatiefneemster van de actie in Olst-dorp. Ze hoopt op een grote opkomst. “Mensen kunnen de hele dag meedoen, maar als je maar een uurtje kunt mag dat natuurlijk ook.” Ze heeft ook het Pop-Up Café Olst-Wijhe ingeschakeld, een ander nieuw initiatief in de gemeente. Op het kerkplein kunnen de deelnemers aan de actie tussen 10.00 en 16.00 uur een kop koffie of thee drinken en even uitrusten. Voor kinderen (4-99 jaar) is er een spelelement toegevoegd: de Zwerfiebingo of een speurtocht. Ook kunnen mensen hun kennis van zwerfafval testen met de quiz van ROVA.

Ook is er samenwerking gezocht met Plaatselijk Belang Olst, dat op dezelfde dag compost uitdeelt namens de gemeente Olst-Wijhe. Zij staan dit jaar bij het Pop-Up Café op het Kerkplein. De opschoonactie wordt gefaciliteerd met de bus van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. De bus is uitgerust met afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken, veiligheidshesjes etc. Het opgehaalde zwerfvuil wordt na afloop gratis afgevoerd.

Opgave voor deelname kan via kiezebrinkbianka@gmail.com. Kijk voor meer informatie op staging2.facebook.com/mooischoonolst. Of loop op zaterdag 25 maart tussen 10.00 uur en 16.00 uur even binnen bij het Pop-Up Café.

IJssel
Ook langs de oevers van de IJssel wordt weer zwerfvuil opgeruimd. De start is om 9.30 uur bij Infocentrum IJssel Den Nul (verzamelen op de parkeerplaats). Iedereen wordtopgeroepen om mee te helpen. ROVA is met een bus aanwezig om te faciliteren met afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken etc.De boswachter van Staatsbosbeheer neemt de vrijwilligers mee de Duursche Waarden in. De sportvissers maken een aantal visstekken schoon. Doe laarzen of hoge schoenen aan, het kan wat drassig zijn. Na afloop, rond 12.00 uur, is er koffie met gebak in Brasserie Op Duur. Voor meer informatie kijk op staging2.mooi-schoon.nl

Meer foto's