opinie sp zou het jongerenmanifest ook op gemeenteniveau ondertekenen

Onder leiding van Jan Terlouw kwamen jongerenafdelingen van de grootste tien politieke partijen tot een gezamenlijk ondertekend manifest.

Dit zijn de punten uit het manifest.
– Nederland moet gaan behoren tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid.
– Het principe ‘de vervuiler betaalt’ moet gehanteerd gaan worden.
– Alle maatregelen moeten getoetst worden op duurzaamheid.
– Multinationals moeten minstens zoveel belasting betalen als het MKB.
– Voor al deze maatregelen moet de menselijke maat genomen worden.
Hier kun je het manifest in zijn geheel lezen.

We vroegen alle fracties van Raalte, Olst-Wijhe, Dalfsen en Ommen of zij zo’n manifest op gemeentelijk niveau zouden ondertekenen. Gemeentebelangen Raalte (zie ander artikel in dit dossier), SP Raalte en D66 Olst-Wijhe gaven antwoord.

Anke Hoeneveld van de SP-fractie in Raalte: “Wij zouden het manifest ook in de gemeentelijke politiek ondertekenen. Voor de SP staan duurzaamheid, gelijk belastingtarief voor alle bedrijven en de menselijke maat hoog op de agenda. Maar vooral de samenwerking van alle partijen in dit manifest vinden wij hoopgevend en betekenisvol.

Dat alle partijen tot een manifest komen voor de grootste noden en behoeften, ondanks verschillende achtergronden, is geweldig. Het gaat namelijk niet om wie het beter weet, maar samen met andere partijen de krachten bundelen voor een betere wereld. 

Dat is echt geweldig en daar zet de SP zich ook in de gemeente voor in.”

Maartje Lof, fractievoorzitter D66 Olst-Wijhe
“Het is fantastisch hoe Jan Terlouw, voormalig D66 politicus, zijn bekendheid benut om de jongeren te verenigen. Jan Terlouw weet de jeugd te bereiken. Voor mijzelf was het manifest van de G500, een jongerenbeweging in 2012, reden om politiek actief te worden voor D66.

De PVV hield op dat moment de politiek 6 weken in gijzeling in het Catshuis. De jongeren deden wat VVD, CDA en PVV niet deden: ze benoemden dé politieke onderwerpen van dat moment in een 10-punten plan.

Geweldig dat Jan Terlouw de jongeren aanspreekt en hun een stem geeft. Politiek gaat weer waar het over moet gaan!”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.