opinie gb vindt het jongerenmanifest vooral makkelijk scoren

“Veel belangrijker is het om dit in de praktijk uitvoering te geven”, vindt Schokker. “We werken er als collegepartij hard aan om deze doelstellingen te realiseren. Recentelijk hebben wij samen met andere partijen nog een motie ingediend om het programma voor duurzaamheid te versnellen. Zo moeten ook de andere zaken meegenomen worden in het maken van nieuw beleid In de gemeente Raalte.”

Dit zijn de punten uit het manifest.
– Nederland moet gaan behoren tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid.
– Het principe ‘de vervuiler betaalt’ moet gehanteerd gaan worden.
– Alle maatregelen moeten getoetst worden op duurzaamheid.
– Multinationals moeten minstens zoveel belasting betalen als het MKB.
– Voor al deze maatregelen moet de menselijke maat genomen worden.
Hier kun je het manifest in zijn geheel lezen.

We vroegen alle fracties van Raalte, Olst-Wijhe, Dalfsen en Ommen of zij zo’n manifest op gemeentelijk niveau zouden ondertekenen. SP (zie ander artikel in dit dossier) en Gemeentebelangen Raalte gaven antwoord.

Schokker: “Bij het maken van nieuw beleid en bij nieuwe plannen van ondernemers en burgers nemen we die vijf punten steeds mee in de beoordeling. Voorbeelden zijn meer voorlichting over duurzaamheid en subsidiemogelijkheden bij bouwaanvragen, meer aandacht voor duurzaamheid bij aanbestedingen, met Salland Wonen afspraken maken over duurzaamheid en energiebesparing, stimuleren van energieproductie door zonnepanelen en biomassa. Ook richten we het minimabeleid van de gemeente zo in dat iedereen kan blijven meedoen in Raalte. Ouderen, mensen met een zorgbehoefte, kinderen, maatwerk op gemeentelijk niveau.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.