open dagen bij kunststof ramenfabriek aarnink

En dat klopt. Daar waar sommige verkopers of bedrijfseigenaren voor elk zelfstandig naamwoord dat ze uitspreken een lovend bijvoeglijk naamwoord plaatsen – alles is geweldig en fantastisch – is Jos een nuchtere prater. Hij maakt de zaken niet mooier dan ze zijn. In zijn geval is dat ook niet nodig.  “In de crisisjaren hadden we nog een groei van zo’n vijf procent per jaar. In de goede jaren is dat 10 procent.”

Kunststof Ramenfabriek Aarnink levert kunststof kozijnen voor particulieren, bedrijven, aannemers en woningstichtingen. De kozijnen worden in de fabriek geproduceerd en door de buitendienst (achttien verschillende ploegen) geplaatst. Ook beschikt het bedrijf over een eigen serviceafdeling. “Het feit dat we zowel de productie, de plaatsing en de service onder één dak hebben, maakt ons in deze regio uniek”, stelt Jos. “En dat helpt ons ook om tegen aantrekkelijke prijzen te leveren.” Naast kozijnen voorziet Aarnink desgewenst ook in deuren, dakkapellen, schuifpuien, gevelbekleding en zonweringen. De showroom is zes dagen per week (ook op zaterdag) geopend. Geïnteresseerden kunnen op elk gewenst moment (binnen de openingstijden) naar binnen lopen. Ze hoeven van tevoren geen afspraak te maken. Het is eventueel ook mogelijk om een verkoper thuis uit te nodigen.

Zoons

Herman Aarnink begon in ’89 vanuit Colmschate met de productie en plaatsing van kunststof kozijnen. Dit ter aanvulling op zijn bouwbedrijf. In ’95 verhuisde het kozijnenbedrijf naar de huidige locatie aan de Paderbornstraat in Deventer (vlak naast de N348 richting de A1). In ’97 overleed Aarnink plotseling, maar zijn vrouw besloot het bedrijf voort te zetten. Jos kwam in ’98 in dienst als bedrijfsleider. Indertijd had het bedrijf circa veertien medewerkers. Toen in 2000 Hermans vrouw te kennen gaf de zaak van de hand te willen doen, besloot Jos de sprong in het diepe te wagen. En met succes. Kunststof Ramenfabriek Aarnink beschikt inmiddels over ruim 130 medewerkers. Ook Jos’ zoons Mark en Stefan werken binnen het bedrijf. Mark als vertegenwoordiger van de particuliere verkoop; Stefan als planner/ICT’er. Mark organiseert de open dag. “Alles is open”, vertelt hij. “De bezoekers worden ontvangen met koffie en krijgen vervolgens een rondleiding door de fabriek, die gewoon in bedrijf is. Zo kunnen ze het hele productieproces van dichtbij bekijken. Ondertussen zorgen we natuurlijk voor een hapje en een drankje. Natuurlijk is de showroom ook geopend. En onze profielleverancier Veka, een echt A-merk, presenteert zich.”

Voordelen

Naast het pand met de productielocatie/fabriek die ook de showroom van 250 vierkante meter huisvest, beschikt Kunststof Ramenfabriek Aarnink nog over twee andere locaties, allebei vlakbij. Een magazijn voor de expeditie en sinds kort een extra productiehal, waar de andere benodigdheden voor de plaatsing van de kozijnen op maat worden gezaagd. Denk aan vensterbanken en latten.

De enorme groei die het bedrijf heeft doorgemaakt heeft natuurlijk ook alles te maken met de ontwikkelingen die het kunststof kozijn in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “Vroeger kon je zien dat het imitatiehout was”, stelt Mark. “Nu niet meer. En er zijn meer mogelijkheden. We kunnen leveren in maar liefst zestig kleuren. En de voordelen van kunststof zijn natuurlijk nog altijd hetzelfde. Het is duurzaam, levensloopbestendig, onderhoudsvrij of –arm en het isoleert nog beter dan hout.”

Aarnink is lid van brancheorganisatie VKG. Daarmee zijn de klanten ervan verzekerd dat de kozijnen op basis van hoge eisen geproduceerd en geplaatst worden. Zie verder staging2.aarnink.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.