open dag deventer ziekenhuis

Het thema van de dag is dan ook Zie, doe & beleef het ziekenhuis van binnenuit. Zo krijgen bezoekers een bijzondere kans om de nieuwe hybride OK te bekijken. Deze ‘operatiekamer van de toekomst’ wordt om 10.00 uur officieel geopend. Daarna zijn er de hele dag rondleidingen in het nieuwe complex. Bezoekers kunnen zien hoe medische grenzen verlegd worden in dit centrum waar patiënten met ernstige vaatziekten worden geopereerd.

Op de Open Dag wordt tevens het nieuwe Mohs-centrum van het Deventer Ziekenhuis geopend, een nieuw centrum voor hoogwaardige en patiëntvriendelijke behandeling van huidkanker. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen en zien hoe de dermatoloog en zijn team met zogenaamde micrografische chirurgie bepaalde types huidkanker in het gezicht volledig kunnen verwijderen. Dit zonder onnodig en gezond weefsel aan te tasten.

Naast deze openingen zijn er tal van rondleidingen door het ziekenhuis. Onderweg kunnen bezoekers testjes doen, vragen stellen en de zorg van binnenuit beleven. Er is zelfs een heuse ‘ziekenhuisreis’ door onze kliniek, waarmee bezoekers kunnen ervaren hoe het is om als patiënt in het ziekenhuis te zijn.

Verder kunnen bezoekers een kijkje nemen in het Deventer Ziekenhuis van de toekomst. In het Auditorium wordt namelijk veel aandacht besteed aan ‘eHealth’, een verzamelbegrip voor technologie om de zorg slimmer en patiëntvriendelijker te maken. Denk aan een consult met je arts via een iPad of slimme diagnostiek op afstand.

Voor kinderen is tijdens de Open Dag weer een echt kinderziekenhuis ingericht waar ze van alles kunnen zien en beleven. Zo zijn er diverse poppendokters beschikbaar om gewonde of zieke knuffels te behandelen. Het volledige programma is te vinden op staging2.dz.nl/opendag

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.