nieuw leven voor evenementenborden in olst

Wie Olst aan weerskanten via de Rijksstraatweg binnenrijdt kan de blauw-gele evenementenborden zien staan. De informatie die er de afgelopen tijd op te zien was, kon echter wel een opfrisbeurt gebruiken. Plaatselijk Belang Olst en GO wilden de borden graag behouden, om zo de vele activiteiten in het dorp zichtbaar te maken.

Enthousiast

“Die twee partijen hebben vervolgens contact met ons gezocht voor de uitvoering”, vertelt Angelieke Huisman, directeur-bestuurder van ut Huus. “Wij waren direct enthousiast, want een goede aankondiging van wat er gebeurt in dit dorp is van groot belang.”

De insteek is om eens per vier weken de borden van nieuwe informatie te voorzien. Het bovenste gedeelte is hiervoor gereserveerd voor de ondernemers, het onderste voor de markt. “Daar tussenin is er ruimte voor aankondiging van evenementen”, aldus Huisman.

Speciale folies
GO heeft de borden inmiddels gebruiksklaar gemaakt. Ook qua kleurgebruik hebben de borden een opfrisbeurt gekregen. De informatie wordt vanaf nu met speciale folies op de borden geplakt. Marktmeester Jacob Bos heeft zich hiervoor beschikbaar gesteld als aanspreekpunt, twee vrijwilligers van ut Huus assisteren hem.

Wie zijn of haar evenement graag op de borden ziet verschijnen, dient een aanvraagformulier in te vullen. Dat formulier is vanaf nu te vinden op staging2.uthuus.nl. Om in aanmerking te komen voor een plekje op het bord dient het evenement duidelijk binding te hebben met Olst én moet de boodschap voor veel mensen interessant zijn. Sociaal, culturele, maatschappelijke en lokale evenementen hebben voorrang boven commerciële evenementen.

Verbinding

Huisman ziet de nieuwe aanpak als een mooi voorbeeld van verbinding in Olst. “We zetten er gezamenlijk de schouders onder om zowel evenementen, het dorp als ondernemers beter op de kaart te zetten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.