nestkastje timmeren door de jeugd op de salland natuur fair

“De organisatie van de Salland Natuur Fair heeft ons gevraagd of wij ook voor 2017 weer 300 nestkastenpakketjes wilden maken, net als voor de fair van in 2012, 2014 en 2015. In die 3 jaar zijn er door de jeugd totaal 929 nestkastjes getimmerd. Toon Oosterwechel, Anton Eektimmerman en Gerard Broekgerrits hebben 330 pakketjes gemaakt voor de Fair van 10 september. 

Elk nestkastpakketje zit in een stoffenzak, zowel het getimmerde nestkastje als de informatie over het nestkastje kan in deze zak mee naar huis worden genomen. Dit jaar worden het Bonte vliegenvangerskastjes, in dit soort nestkastjes kunnen vogels zoals: Koolmezen, Pimpelmezen, Ringmussen, Glanskoppen, Matkoppen, Zwarte mezen, Zwarte roodstaarten en Winterkoninkjes gaan nestelen. 

Elk kind dat een nestkastje heeft getimmerd kan met behulp van een stempel het Logo van de Salland Natuur Fair zetten. De pakketjes moeten ter plaatse in de daarvoor bestemde tent worden getimmerd, er komen voldoende stevige tafels te staan voor het timmerwerk. Omdat in 2015 een aantal kinderen moeite had met het timmeren van de nestkastjes, hebben wij voor dit jaar gaatjes in de plankjes geboord zodat ook kinderen van 4 jaar gemakkelijk een nestkastje kunnen timmeren. 

Uitgaande dat de jeugd/ouders/grootouders de nestkasten ook hebben opgehangen, zijn wij erg benieuwd of de getimmerde nestkastjes ook bezet zijn geweest. Op de Boerendag van 25 augustus met Stöppelhaene kunnen ze ons dat laten weten, daar komen wij met twee stands te staan, dat kan natuurlijk ook op de Salland Natuur Fair. Op de fair van 10 september is er ook een grote foto-expositie. Ook zijn er tijdens de expositie foto’s te zien van het nestkast timmeren in de jaren 2012, 2014 en 2015. Deze foto’s zijn te bestellen bij Foto & Zo aan de Marktstraat in Raalte.

Elk jaar krijgen Anton en Gerard een vergunning van SOVON om nestkasten te controleren. Ze hebben als kenmerk op alle nestkasten H.O.V. RAALTE. H. O.V. staat voor: Holenbroeders Onder Vogels. Dankzij de ondersteuning van voormalige eigenaar van Oosterwechel-Houten-Vloeren, Toon Oosterwechel kunnen wij dit vrijwilligerswerk doen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.