natuurbericht kratten bier om een dam te stutten belachelijk

Sjaak Bruggeman: “Afgelopen donderdag ben ik het veld in geweest. Mooi voorjaarsweer. Daar knappen mens en natuur nog eens van op. Maar wat was ik verbaasd bij het zien van die kratten. Belachelijk…

In het natuurreservaat met z’n lange smalle percelen zijn in de naastliggende elzensingels rietsnijders bezig. Mooie volle bossen staan al tegen de afrastering te drogen. Tussen het aanwezige rijke vogel- en dierenleven hoor ik een fazantenhaan roepen. Dat is lang geleden. Ze zijn er dus nog wel. Nu nog patrijzen, dat zou helemaal mooi zijn.

 

De lange brede wetering en asfaltweg zijn de kadastrale grenzen tussen het Natura 2000 gebied en het veenweide landbouwgebied. Een zwarte reebok en zijn zeven geiten hebben daar schijt aan. Zij steken op klaarlichte dag nog snel even de weg over om te genieten van het lekkere malse gras dat nu weer groeit.

Dan zie ik iets waar ik helemaal niet blij van word. Bankstellen, autobanden en zelfs accu’s worden regelmatig gedumpt in het buitengebied. Maar deze wel heel bijzondere ondaad mag er ook zijn. Om een nieuw aangelegde dam met duiker af te werken zijn geen stapelzoden gebruikt, zoals het hoort, maar een aantal volle kratten (overjarig?) bier. Hoe verzin je het…

Over enkele maanden zijn ze dan verdwenen onder het snelgroeiende zeggegras en dan is het mooi opgeruimd. En dan? Tja, wie dan leeft, wie dan zorgt? Belachelijk, wat een mentaliteit…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.