natuurbericht kakofonie van geluid maar ook vuilnis

Sjaak Bruggeman ging er ook vroeg uit. “De auto laat ik staan aan het zandpad naast de boerderij. De melkmachine draait op volle toeren. Vogels zijn druk in de weer en zingen het hoogste lied om hun territorium af te bakenen.

 

Wanneer ik dwars door steek zie ik een ware kaalslag in het populierenbos. De populier is de formule 1 onder de bomen en het bos was bijna kaprijp. De topzware bomen op deze losse bodem zijn met de laatste storm omgewaaid. Kale rechtopstaande stammen zonder kroon is wat er nu nog staat. De rest is afgevoerd voor de paletten- en papierfabricage.

Bovenop de bult schuilt tussen al het groen en de bijna bloeiende sneeuwklokjes een minder mooi verhaal. Ook hier omgevallen bomen en her en der hebben omgevallen boomkonten de oude stortplaats weer blootgelegd. De afgedekte rommel ligt er nu weer open en bloot. De minimale afdeklaag op de vuilnisbelt lijkt niet te voldoen waarvoor ie bedoeld was. Dat beloofd niet veel goeds voor de toekomst.

Via de fietscrossroute ga ik naar beneden en langs het fraaie hekwerk is het nog een klein stukje over de heide. Mooie natuur, maar wel met een bijsmaak.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.