natuurbericht de lente komt er aan dus scherpt de natuur zijn regels aan

Sjaak Bruggeman: “Vanaf het dijkje heb ik een mooi zicht op het weidevogelreservaat. Veel kieviten, veel ganzen en waarachtig pal voor me laat het eerste paartje veldleeuweriken zich prachtig zien. Nog geen grutto’s of tureluurs.

 

De eerste kieviten hebben zich al afgezonderd en denken al aan gezinsuitbreiding. Een mannetje laat mooie buitelingen zien tijdens zijn baltsvlucht. Dan zie ik de telescoop op zo’n kilometer afstand meter een buizerd landen. Het alerte kievit mannetje scheert voortdurend met steile duikvluchten over de indringer. Deze kievit is bijzonder fel en het verbaast me niets als vandaag of morgen hier het eerste kievietsei gelegd is. Links kijken een paar reeën toe.

Boven de bossen zweven vier, vijf, zes buizerds. Even buurten om na een tijdje weer af te glijden naar hun eigen territorium. Territoria worden afgebakend. De grote aantallen roofvogels uit Scandinavië die in de winter onderdak hebben gehad word de weg gewezen. Weg wezen uit het territorium. Zij mogen weer terug naar hun eigen stekkie ergens in het hoge noorden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.