muzieknetwerk salland zoekt hulp in de logistiek

Momenteel krijgen op dertien scholen – in Boerhaar, Boskamp, Broekland, Heeten, Heino, Luttenberg, Marienheem, Nw. Heeten Raalte-dorp, Wesepe en Wijhe-dorp – per school een vijftigtal kinderen, onder leiding van vijf professionele muziekdocenten, les in een Leerorkest. De kinderen kiezen zelf een instrument en krijgen gedurende een half jaar les. Dit wordt afgewisseld met orkestrepetities. De leerorkesten op school vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag, allen onder schooltijd. Hiermee krijgen muziekverenigingen meer belangstelling voor nieuwe (jeugd-) leden.

Het Muzieknetwerk beschikt over een ruime hoeveelheid muziekinstrumenten die door vrijwilligers met een auto met aanhanger naar de scholen worden gebracht. Per dag zijn er twee auto’s met aanhanger aan het rijden, zodat alle kinderen een instrument hebben. Juist voor deze ondersteunende logistieke dienst is het Muzieknetwerk op zoek naar versterking.

In tweetallen wordt naar de scholen gereden. Dat houdt in dat het Netwerk op zoek is naar mensen met een auto (met trekhaak) en mensen zonder auto, twee aanhangers zijn aanwezig. Op school worden de muziekinstrumenten uitgeladen, klaargezet en na de les ingepakt (eventueel samen met de kinderen) en wordt er naar een volgende school gereden. De onkosten worden vergoed = €. 0,25 per km.

Met recht vrijwilligerswerk waar je vrolijk van wordt. Vrijwilligerswerk waar muziek in zit en waar je kan genieten van kinderen die plezier hebben in het maken van muziek. Er is nu al een enthousiaste groep vrijwilligers en muziekdocenten. Deze groep zoekt versterking.

Wil je het Muzieknetwerk helpen of wil je meer informatie over dit vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met de coördinator van de vrijwilligers, Herman Reimert, tel: 06 38913278 Of via de e mail: h.reimert@icloud.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.