muziekcafe met palet in het hoftheater

Palet is ontstaan in het jaar 2000 en bestaat uit vijftien personen. De zanggroep staat onder leiding van André Bennink en repeteert elke maandagavond in basisschool de Esmoreit. “Elk jaar in december luisteren we zoals velen de Top 2000 van radio 2”, vertelt Miriam van Riel, namens Palet. “Dan blijkt telkens weer dat we veel nummers al op ons repertoire hebben staan. Daarom hebben we gekozen voor het thema muziekcafé Top 2000. Dat is tegelijkertijd ook een verwijzing naar ons oprichtingsjaar.”

De naam Palet is ook al een verwijzing  naar de brede insteek van het repertoire. Denk aan Nederlandse en Engelstalige liedjes van vroeger en nu; evergreens en classics. Zoals ‘de Pastorale’, ‘Love of the common people’, ‘Het dorp’, ‘Bohemian rapsody’ en ‘Non non, rien n’a changé’. De zanggroep werkt heel bewust niet met live musici. Dit om flexibeler te kunnen zijn. Palet is een wat kleinere groep die wil staan voor sfeer en kwaliteit. Bijna alle nummers worden vierstemmig uitgevoerd. 

De zanggroep is veelvuldig te zien en te horen op muziekfestivals, evenementen en bij instellingen en nu voor het eerst ‘in het HOFtheater. “Het is voor ons ook allemaal best spannend en we willen er het allerbeste uit halen”, stelt Miriam. “We proberen alle nummers regel voor regel te verbeteren en hebben zelfs een spiegelwand gehuurd om aan onze uitstraling en beweging te werken. In september werken we mee aan een voorstelling van Ernest Beuving in het amfitheater in Luttenberg. Hij levert ook een kleine bijdrage aan ons concert in het HOFtheater. We willen er een prachtig optreden van maken, waar we zelf van gaan genieten, maar nog meer dat het publiek ervan geniet en een goed beeld krijgt van ons en dat een koor niet suf of saai hoeft te zijn! Het zou helemaal mooi zijn als we 120 kaarten verkopen en zelfs op het grote podium mogen staan.”

Kaarten à 7,50 euro zijn te koop bij Coop Luttenberg en via staging2.hofinsalland.nl.  

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.