Home / archiefcentraal / motorcrosser lang kwalificeert zich voor dmom

motorcrosser lang kwalificeert zich voor dmom

Ondanks dat het voor veel deelnemers een reis is van ca. drie uur, was de deelname opnieuw hoog in alle klassen. De MX1 klasse waar Heiki in rijd telde eenenveertig deelnemers.

Kwalificatie training
In de kwalificatietraining was het voor Heiki even zoeken naar de juiste lijn en het juiste moment zodat hij niet te veel hinder ondervond van andere rijders. Er ligt namelijk maar een goede lijn in het circuit en dat bemoeilijkte de situatie behoorlijk met de vele rijders in de baan. Op het juiste moment kon Heiki een keer pieken en zette daarmee de negende tijd op de klok.

Eerste manche
De start van de eerste manche leek aanvankelijk super te verlopen totdat de kopman stil kwam te staan in de eerste bocht en Heiki erachter. Hierdoor moest hij de wedstrijd aanvangen vanaf de twee na laatste positie. Heiki zette gelijk een hoog tempo in en kwam de eerste ronde al weer door op plek zesentwintig. Tot drie ronden voor het eind kon hij nog redelijke ronden draaien maar moest door opgepompte armen toch nog een man laten gaan. Het hoge tempo had teveel druk op zijn armen gelegd waardoor hij de motor niet fatsoenlijk meert kon vast houden. Heiki finishte als dertiende. Door een aantal diskwalificaties werd dit plek elf.

Tweede manche
De start van de tweede manche verliep een stuk beter. Nu kwam hij de eerste ronde door op plek vijftien en finishte op plek dertien. Gezien de deelnemers die voor hem zijn geëindigd was dit ook de hoogst haalbare plek vandaag.

Dag klassement
Beide uitslagen waren goed voor de tiende plaats in het dag klassement. Na drie ONK wedstrijden staat Heiki nu op plek tien en heeft zich ruimschoots gekwalificeerd voor de DMoM wedstrijden. DDe Dutch Master of Motorcross beginnen zondag in Oss. 

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.