motorcoureur dennis koopman uit heino staat voor nieuwe uitdaging

Koopman: “Ik ben er blij mee. In eerste instantie wilde ik evenals vorig jaar proberen ergens een Moto3 zitje te bemachtigen, maar het prijskaartje daarvan is voor mij onhaalbaar. Het bericht dat er een nieuwe World Supersport 300-cc klasse toegevoegd zou worden binnen de World Superbike series werd interessant toen bekend werd dat deze klasse ook in Nederland en in de omliggende land den van start zou gaan. We hebben de mogelijkheden op een rijtje gezet en contact gezocht met Andre Gebben, eigenaar van de gelijknamige motorzaak uit Rogat nabij Meppel. Na enkele gesprek bleek deelname haal en- betaalbaar. “

Het benodigde budget kwam tot stand via een bundeling van sponsoren en een groot aantal donaties. Het team bestaat uit twee 600-cc Supersportrijders en, met Koopman erbij, drie Yamaha R3 coureurs. “Vorige week hebben we met het team trainingen afgewerkt op de Spaanse circuits Aragon en Valencia, waar ik kennis kon maken met de Yamaha. Het is een prettig, gemakkelijk te besturen motor en ik heb hem goed leren kennen. Omdat alles in deze klasse nieuw is konden we onze rondetijden nergens toetsen.”

Op 1 april gaan Koopman en zijn team nogmaals testen, dit keer in Assen. Op 15 april staat de eerste race gepland in het Franse Croix. Koopman: “Dan pas kunnen we zien waar we staan. Ik heb er na de trainingen in Spanje alle vertrouwen in, temeer omdat ik deel uitmaak van een groots opgezet en bijzonder goed georganiseerd team.”

De Yamaha R3 klasse in Nederland zal verreden worden op nagenoeg Standaard Yamaha ’s 300-cc. De PEARL-GEBBEN Yamaha R3 waar Koopman dit seizoen op zal uitkomen mag slechts gemodificeerd worden met een laptimer en een quick-shifter terwijl voor de WSS motoren veel minder restricties gelden, waardoor deze sneller zullen zijn. Groot pluspunt van deze nieuwe klasse voor de snelsten is de relatief eenvoudige doorstroming naar de WSS 300-cc. Dat betekent voor alle deelnemers een enorme uitdaging.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.