minder bloedingen na keizersnee in deventer ziekenhuis

Na de ingreep blijft geen bloed meer achter. Lucet van der Voet: ‘Die ingreep wordt al wel gedaan, maar het was nog niet bewezen of het nu effectief is. Dat blijkt wel zo te zijn. Gemiddeld hadden vrouwen die behandeld zijn, vier dagen minder bloedverlies.’

Onzekerheid weg

Los van dat klachten kunnen worden verholpen door de ingreep, neemt ook bij veel vrouwen de onzekerheid af als bekend is wat de bloedingen veroorzaakt. Lucet van der Voet: ‘Vaak denken vrouwen dat bij (tussentijdse) bloedingen er ook sprake kan zijn van andere ziekten, zoals kanker. Die onzekerheid nemen we weg. Soms is een chirurgische ingreep dan niet nodig en lossen we het op met hormonen of een spiraaltje.’

Dankzij dit onderzoek is de ingreep nu een geaccepteerde behandeling in Nederland. Vervolgstudie moet aantonen of door een betere hechting problemen met niches helemaal kunnen verdwijnen. De Jozefprijs is een prijs voor aansprekend wetenschappelijk onderzoek van het Deventer Ziekenhuis. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat sinds 1976.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.