livera viert 10 jarig bestaan

Eigenaresse Erika de Groot is trots op haar zaak. “Ik zit al 35 jaar in de mode, maar lingerie is altijd mijn grootste passie geweest. De opening van Livera Raalte was voor mij een droom die uitkwam.” De speciaalzaak aan de Herenstraat in Raalte verkoopt naast lingerie ook nacht- en badmode. Het personeel heeft diverse trainingen gevolgd en beschikt over veel vakkennis. Volgens Erika zijn haar medewerksters ‘vakidioten’, net als zij. “Ze vinden het heerlijk om mensen te helpen en te adviseren.”

Op het gebied van lingerie, en met name beha’s, is goed advies belangrijk. Erika: “Er is veel gebrek aan kennis. Sommige dames die onze winkel voor het eerst bezoeken, komen er bij ons na jaren achter wat hun maat is. Tot die tijd hebben ze ergens een beha uit een rek getrokken. Dat zit natuurlijk niet fijn. Ik wil dat mijn klanten iets dragen wat perfect past. Goed zittende lingerie of badkleding geeft zelfvertrouwen. Wij kunnen echt het verschil maken. Mensen zeggen soms: ‘Zoals hier ben ik nog nooit geholpen’.”

Naast een aantal bekende merken voert Livera het eigen huismerk. Dat is, aldus Erika, van hoog niveau. “Livera werkt samen met de Franse lingeriefabrikant Chantelle. In Frankrijk is lingerie nóg belangrijker dan hier en dat merk je aan ons huismerk. Het is van een veel betere kwaliteit dan voorheen. Net als de materialen voor sportkleding zijn de stoffen voor lingerie constant in ontwikkeling.”

Erika’s werkterrein beperkt zich niet tot haar winkel. “Als mensen niet naar ons toe kunnen komen, ga ik gewoon naar hen. Zo kom ik regelmatig in bejaardencentra om te adviseren en maten op te nemen. Op mijn vrije dag bezorg ik dan de bestellingen. Gratis. Tja, ik zei het al: ik ben een vakidioot.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.