lemelerberg wordt hoogste berg van overijssel

Op dit moment is de Tankenberg in De Lutte – Losser met 85 meter de hoogste berg van Overijssel. De Lemelerberg telt een hoogte van 77.90 meter boven N.A.P. en komt daarmee op plaats nummer 2.

Landschap Overijssel wil graag dat de Lemelerberg de hoogste wordt. Beheerder Hans Dijkstra heeft daarom in samenwerking met Roelofs Lemelerveld een plan ontwikkeld om dit te realiseren. 

Voor de verhoging is een grote hoeveelheid zand nodig. Het benodigde zand zal vrijkomen door de reeds aanwezige poelen te vergroten. Indien hierbij onvoldoende zand beschikbaar komt, zal de diepe kuil aan de Zonnebloemweg weer op haar oorspronkelijke functie als zandafgraving worden aangesproken.

Om de kosten van het plan te minimaliseren, zullen de werkzaamheden in zeer kort tijdsbestek uitgevoerd moeten worden. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van een grote groep vrijwilligers die zich voor deze klus hebben aangemeld. Een voorwaarde is dat het recreatieve publiek tijdens de uitvoering zo weinig mogelijk overlast van deze werkzaamheden ondervindt.

In goed overleg is daarom besloten de ophoging aanstaande zaterdag te verrichten.

Deze dag zal in de vroege ochtend worden aangevangen met veel mankracht en machines. Getracht wordt de werkzaamheden voor zonsondergang gereed te hebben, zodat zondag volop van het nieuwe uitzicht over Salland en het Vechtdal kan worden genoten.

Redactionele toevoeging:
Gratis tip van de redactie: Check voordat je zaterdag weg rijdt even welke datum het is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.