lachen gieren brullen op de boerhaar

Zaal Logtenberg, zaterdag 25 maart. In de namiddag verzamelen de toneelspelers van Toneelgroep Boerhaar zich in het café. Na een gezamenlijke maaltijd worden de spelers in de grime gezet en worden de haren gekapt.

Even voor zeven uur druppelen de eerste toeschouwers al binnen. De zaterdagavond is uitverkocht. Als je een goede plek wilt hebben dan moet je vroeg aanwezig zijn. Naast vriendengroepen en familie van de toneelspelers is zo ongeveer de halve Boerhaar aanwezig. Want dit is een echt avondje uit, zo weet men inmiddels wel.

Het is alweer voor de zesde keer dat de toneelgroep een toneelstuk op de planken zet. Dit keer wordt ‘Het kanon van Navarone’ opgevoerd, een stuk met veel verschillende verhaallijnen en allerlei aparte typetjes die de boel op stelten zetten in het ziekenhuis ‘de Braa’.

Al in de eerste scene (met een zuster en een dokter – heel cliché, dan weet je wel hoe dat gaat) weten de spelers  de lachers op de hand te krijgen. Die lachsalvo’s blijven aanhouden. De sfeer zit er vanaf het begin goed in. Dat is voor de spelers heel fijn spelen.

Voor de spelers is het van het grootste belang om tijdens het spel geconcentreerd te blijven; daarop wordt immers maandenlang geoefend. Maar als halverwege het stuk Oetske (gespeeld door Sandra Bloemendaal) per ongeluk  struikelt over een krukje en vervolgens de hoogzwangere Wuppie (gespeeld door Liesbeth van Vulpen) haar lachen niet meer kan inhouden, barst de zaal ook in lachen uit. Moet kunnen, het blijft tenslotte amateurtoneel!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.