kaf scheidt zich van het koren tijdens dutch masters

Door het regenachtige weer was het loodzwaar, waardoor het traject her en der flink modderig was. Maar dat is volgens medeorganisator/initiatiefnemer Jiffree Wichers Schreur uit Haarle niet erg. “We hadden het ook gepresenteerd als een echte monstertocht. En dat was het. Perfect weer voor de échte mountainbikers.”

In totaal verscheen er een kleine zevenhonderd deelnemers aan de start. 539 wisten uiteindelijk de finish te bereiken. Bij de heren won Bram Rood, bij de dames Amanda Willems uit Haarle. “Ja”, stelt Jiffree trots, “een echte Droadnagel.” Volgens Jiffree is het hoogstwaarschijnlijk dat de tocht een vervolg krijgt. “Na afloop zijn aan de borreltafel in elk geval alweer plannen gesmeed voor volgend jaar!”

Jiffree is trots. Op alle organisatoren, op  alle vrijwilligers en op alle deelnemers. “Weet je, toen ik die avond thuiskwam, had ik een mailtje gekregen van een deelnemer. Hij had meegedaan het topevenement Cape Epic in Afrika. Bestaat al jaren. Maar hij meldde dat onze organisatie vergelijkbaar of zelfs beter was. Toen had ik wel even kippenvel op de rug.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.