jongeren capellenborg poetsen en klussen tijdens nldoet

De weergoden hadden het goed voor met de jongeren. Tijdens hun dag spoorden ze hen aan een stapje extra te zetten. En dat deden ze, overal zetten ze hun beste beentje voor. Tijdens de middagpauze op zorgboerderij Klein Canada in Wijhe is het stil. Opvallend stil. En dat is niet omdat ze plotsklaps timide zijn geworden. “Ze zijn gewoon moe”, zegt begeleider Zon. “Ze hebben hartstikke hard gewerkt”. Wat ook opvalt: geen mobiel te bekennen. Alles staat offline. Dat mag toch wel bijzonder heten.

Bravoure
Tuurlijk is er ook de nodige bravoure. Tijdens het glazenwassen bij De Bastiaan in Olst staat een jongen opzichtig opzichter te spelen. Tussen een hap brood en een slok thee verordonneert een stoere meid ons: “Wel even mijn naam opschrijven, hè”. En: “Huh, verslag schrijven? Mijn meester weet toch zeker wel dat ik dat niet doe”. Het hoort er allemaal bij. Net als het quasinonchalante petje en de slippers onder een grijskatoenen slodderbroek.

Eerder op de dag zit het zelfverklaarde topteam bij basisschool Dijkzicht in de zon. De verf is op en nieuwe wordt gehaald. Ze vertellen wat ze allemaal al gedaan hebben. Weer aan de andere kant van de IJssel wordt het beestenhok bij het Thomashuis in Olst onder handen genomen. “We hebben deze klus zelf gekozen”, zegt de schilder van dienst. “Bijna iedereen op school heeft zelf gekozen”, valt zijn kompaan bij.

Contact
Op de Capellenborg worden de laatste borden weggeruimd. Meer dan dertig mantelzorgers zijn zelf in de watten gelegd. “Het is zo leuk om contact te hebben met dat jonge volk”, zegt een heer voldaan. Ook coördinator Martijn Spoelman is tevreden. “We hebben ook wel geluk gehad. Met het weer van gisteren hadden ze waarschijnlijk met een enorme sik rondgelopen.” Tsja. Wie niet. Ze hebben het toch maar mooi geflikt met z’n allen. Dat telt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.