is strijder victor droste voor de rechter gedaagd

In totaal wil het Openbaar Ministerie in deze zaak tien personen voor de rechter zien. Het gaat om mannen die in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en zich in Irak of Syrië mengen in de strijd. Als het aan het OM ligt, worden de zaken bij verstek behandeld, indien de verdachten niet verschijnen.

Omdat de verdachten in het buitenland verblijven, kon het OM de dagvaarding niet aan hen overhandigen. Geprobeerd is om de tien personen te bereiken via social media, zoals Twitter, Facebook en ook Whatsapp.

Regiezitting
Tijdens de zitting in Rotterdam worden nog geen zaken inhoudelijk behandeld. Het is slechts een regiezitting. Hier worden eventuele wensen voor verder onderzoek besproken. Droste (29) noemt zichzelf Zakariya Al-Hollandi en vertrok in 2013 uit Heeten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.