inloopavond n35 zwolle wijthmen in wijthmen

De inloopavond wordt gehouden op maandag 3 april van 19.00 tot 21.00 uur bij Café Restaurant De Mol, Heinoseweg 32 in Wijthmen. Er is vrije inloop; u kunt binnen dit tijdsbestek zelf bepalen hoe laat u komt.

Toelichting werkzaamheden

Tijdens de avond krijgen bezoekers informatie over de huidige stand van zaken van het project. Medewerkers van Heijmans lichten de werkzaamheden van de komende maanden toe en gaan in op de in juli geplande weekendafsluiting. Ook geven ze uitleg over hun aanpak en de globale planning en fasering van de werkzaamheden. Medewerkers van de gemeente Zwolle geven uitleg over de fietsbrug bij de Oldeneelallee. Uiteraard zijn ook medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om bezoekers te woord te staan.

Gefaseerde aanpak

In februari is Heijmans begonnen met voorbereidend werk in de vorm van het kappen van bomen en struiken. Verder vinden er al graafwerkzaamheden plaats, onder meer voor het verleggen van kabels en leidingen. Binnenkort begint de aanleg van het nieuwe stuk weg, in het vrije veld ten zuiden van Wijthmen. Daarna volgen de werkzaamheden voor de verbreding. Het streven is dat de aanpassing van de weg in de tweede helft van 2018 – op z’n laatste eind 2018 – klaar is. Dat betekent dat de belangrijkste werkzaamheden ruim een jaar duren. Op die manier ondervindt de omgeving zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden.

Project N35 Zwolle-Wijthmen

Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar 2×2 rijstroken en kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/u. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de nieuwe N35 aangesloten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.