ingezonden opmerking dadema geen reclame gl

‘Wat een fantastische belangenbehartiger! Iedere geïnteresseerde kan weten dat lelieteelt een sector is die een enorme aantasting kan betekenen van de gezondheid van omwonenden.

Ik verwijs naar een indrukwekkende uitzending van Zembla, die duidelijk aantoont dat er van controle op het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij deze teelt feitelijk niets terecht komt. En tot heden is daar schijnbaar niets aan veranderd.

In Dalfsen  vroeg een inwoner om inspectierapporten en of die inspecties al dan niet worden aangekondigd. Daar kon, of wilde, het Dalfser college geen antwoord op geven.

Intentieverklaringen zijn het papier niet waard waarop zij staan geschreven en hebben geen enkele juridische status. Omwonenden hebben er niets aan.

Als Dadema een zorgzame burgemeester zou zijn, dan had hij allang contact opgenomen met de diverse bevoegde instanties en gevraagd naar de intensiteit van inspecties en inzage geëist in de rapporten en gevraagd naar de frequenties waarin controles worden uitgevoerd.

Maar dat doet hij niet. Hij vertrouwt de telers op hun blauwe ogen. De verontrustende uitzending van Zembla is aan hem niet besteed.

Dat Dadema nota bene lid is van GroenLinks, is geen reclame voor die partij en dat vind ik buitengewoon jammer.

Ik sluit niet uit dat onze burgemeester de huidige voorzitter van LTO Noord wil opvolgen. Hij steekt hem al behoorlijk naar de kroon.’

Hans de Kort
Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.